Wednesday, 19 December 2012

Keputusan PMR yang KO


Assalamualaikum...seperti yang semua sedia maklum hari ini 19.12.2012 keputusan PMR telah dikeluarkan...saya merupakan salah seorang calon PMR tahun ini... saya rasa bangga kerana sekolah saya telah mencapai seramai 84 orang dapat semua A...walaupun saya tak mencapai keputusan semua A saya tetap bangga dengan keputusan saya kerana keputusan PMR ini merupakan keputusan terbaik sepanjang saya bersekolah dari ting 1 hingga tingkatan 3... Saya berjaya mendapat semua A masa UPSR dahulu...Tetapi,tidak bagi PMR. PMR ni saya jawab macam main-main, rasa macam PMR tak penting. Tak ada semangat nak skor straight A. Mungkin sebab saya anggap miracle yg berlaku masa UPSR tu akan berulang.Lagipun, target saya memang hanya nak lepas 6A agar boleh kekal di sekolah saya yg merupakan sekolah kawalan.
So, konklusinya jangan target rendah. Biar impian setinggi gunung.Setidaknya, kita akan berusaha dengan lebih gigih untuk mencapainya. Bak kata pepatah omputeh “Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars.”

Semua mesti tertanya-tanya kan saya dapat berapa A? ;P *perasan...
biarlah saya merepek dulu... bagi suspens... ^^,


Ok saya telah mencapai keputusan  4A+7A+6A-5A-7A+1A + 2B=Result saya... ;)

1 comment: