Monday, 25 February 2013

Pendapat anda ??

7 Comments so far

Assalamualaikum...sebenarnyaa sebab saya post nie nak tanya pendapat kalian...

Apa yang kurang pada blog nie ??

  • Buruk sangat ke blog saya nie?
  • Blog nie tak comel ke?
  • Semak sangat ke blog nie?
  • Blog nie macam blog budak kecik ker?
  • Blog nie tak mesra pelawat ker?
  • Blog nie tak berapa kreatif ke?


Saya tanya soalan nie semua sebab nak perbaiki kekurangan pada blog saya... saya tak pernah menang contest blog paling cantik , blog paling comel...saya nak menang jugak... nak rasa macam mane rasanya menjadi pemenang....pendapat orang kan lain-lain...mungkin bagi saya blog saya nie ok jer...tapi bagi awak semua ada banyak benda yang perlu dibaiki... saya sangat memerlukan pendapat kalian yang membina...
Ok lah assalamualaikum... :)

Sunday, 24 February 2013

Apa Kata Tokoh Barat Pada Islam ?

Be the first to comment!

William Ewart Gladstone ( 1809 – 1898 ) – mantan PM Britain zaman Queen Victoria “selagi mereka ( umat Islam ) berpegang dengan kitab ini, selama itulah mereka bangkit dan kita tidak dapat menundukkan mereka. Oleh itu pisahkan mereka dari Kitab ini”. – ( ucapan beliau sambil mengangkat Al-Qur’an dalam Parlimen Britain ketika membincangkan penentangan umat Islam terhadap penjajahan )

Theodore Hertzel – pencetus idea penubuhan negara Yahudi ( tulis buku Negara Yahudi : 1895 ) “misi kalian bukanlah mengeluarkan mereka dari Islam, walaupun yang terakhir ini merupakan keberhasilan yang paling gemilang. Tapi lebih pada usaha bagaimana menjauhkan mereka dari Islam..jadikanlah mereka sebagai orang Islam yang tidak kenal agamanya sendiri, orang Islam yang gemar berfoya-foya, suka dengan kemaksiatan, hidup semata-mata untuk cari harta dan jabatan..jika umat Islam sudah menjadi seperti ini, maka misi kalian sudah berhasil..laksanakan dan tunaikan misi kalian ini dengan penuh kesedaran – ucapan di Persidangan Yahudi di Basle, Switzerland : 1897.

Lord Cromer - Gubernor Inggeris di Mesir & Sudan telah menulis ” bahawasanya tanah jahan yang diberi kemerdekaan itu perlu diserahkan kepada anak negeri yang dapat melangsungkan dasar-dasar dan polisi yang menjaga kepentingan dan keselamatan Barat ”

Ucapan musuh Islam (Komunis): “ sesungguhnya agama adalah candu ( khayal / mabuk ) kepada masyarakat serta merupakan sebab kepada kemunduran dan kelemahannya.”


Paderi Simon: “ sesungguhnya kesatuan Islam dapat memadukan cita-cita masyarakat Islam serta dapat membantu mereka mengelak diri daripada penguasaan Eropah…lantaran itu, kita mestilah mengalihkan tumpuan orang Islam daripada kesatuan mereka melalui Kristianisasi.”


Lornis Brown: “ apabila orang Islam bersatu di bawah empayar Arab, maka ia boleh menjadi satu malapetaka dan bahaya kepada dunia. Adapun jika mereka kekal dalam perpecahan, maka ketika itu mereka tiada nilai dan tidak memberikan kesan kepada sesiapa. Umat Arab dan umat Islam mestilah terus berpecah belah supaya mereka terus kekal tanpa kekuatan dan autoriti.”


Arnold Twenbey menulis dalam bukunya, Islam, Barat dan Masa Depan: “ sesungguhnya kesatuan Islam sedang tidur. Tetapi kita mesti meletakkan di bawah perkiraan kita bahawa, orang yang tidur boleh jadi akan bangkit.”


Moro Byjer menulis dalam bukunya, Dunia Arab Masa Kini: “ telah sabit (tetap) dari segi sejarah bahawa, kekuatan Arab bererti kekuatan Islam. Maka mereka hendaklah dihancurkan supaya dengan kehancuran mereka, Islam akan turut hancur.”


W.K Smith – orientalis Amerika yang mahir dalam hal ehwal Pakistan: “ apabila orang Islam diberikan kebebasan di dunia Islam serta hidup dibawah system demokrasi , maka sesungguhnya Islam akan mendapat kemenangan di Negara-negara tersebut. Hanya dengan cara diktator sahaja yang boleh memisahkan antara umat Islam dan agamanya.”


Samuel Zweimer – Ketua Organisasi Kristian dalam satu ucapannya dihadapan para orientalis di sebuah konvensyen: “ sesungguhnya peranan Kristianisasi yang menyebabkan Negara-negara Krsitian mengutus kamu untuk melaksanakannya di Negara-negara Muhammad (Negara umat Islam) bukanlah untuk memasukkan orang Islam ke dalam agama Krsitian. Sesungguhnya ini adalah kemuliaan yang mereka tidak berhak untuknya. Sesungguhnya peranan kamu ialah mengeluarkan orang Islam daripada agama Islam supaya ia menjadi satu makhluk yang tiada hubungan yang mengikatnya dengan akhlak yang menjadi pegangan semua ummah dalam kehidupannya. Dengan aktiviti kamu yang sebegini, maka kamu telah membentuk tinjauan pra penjajahan di dalam kerajaan-kerajaan Islam. Kamu telah mempersiapkan ramai orang bijak pandai dalam kerajaan –kerajaan Islam bagi menyanggupi perjalanan di atas jalan yang telah kamu rintiskannya, iaitu jalan mengeluarkan orang Islam daripada agama Islam.


Sesungguhnya kami mahu kamu mempersiapkan satu generasi yang selari dengan apa yang dikehendaki oleh penjajahan iaitu generasi yang tidak mengambil berat terhadap perkara-perkara yang besar, suka bersantai dan malas serta berusaha untuk mencapai kepuasan syahwat dengan apa cara pun. Apabila ia mengumpul wang, maka ianya untuk (melayani) kehendak hawa nafsunya dan ianya menjadi matlamatnya dalam kehidupan. Ia memperelokkan setiap benda demi memuaskan nafsunya.


Wahai para penyebar Kristian, apabila kamu lakukan perkara demikian, maka sesungguhnya peranan kamu itu telah sempurna dengan sebaik-baik cara.”


Ibn Glorion: “ sesungguhnya perkara yang paling ditakuti yang kami bimbangkannya ialah kembalinya Muhammad s.a.w baru dipersada Arab.”


Dr. Castro – pemimpin sosialis Cuba mengutarakan sebuah nasihat kepada ahli-ahli diplomatik Israel dengan meluangkan masanya selama 2 jam sebagaimana yang terdapat dalam akhbar Grama, Cuba. Di dalam majalah utama Cuba, Castro berkata kepada mereka: “ Israel mestilah tidak membiarkan gerakan perjuangan Palestin yang mengambil rupa (dasar) Islam kerana tindakan gerakan-gerakan ini mengambil karakter aqidah dan menjadikannya unggun api semangat yang biasanya kedapatan dalam masyarakat Islam. Semangat keagamaan Arab ini akan memikat pertubuhan-pertubuhan Islam yang lain yang seterusnya akan menyebabkan mustahil bagi Israel untuk menjaga entitinya.

Israel juga mesti berusaha untuk menjadikan setiap Negara Arab disekitarnya sebagai Negara yang berpaksikan dasar sosialis. Sesungguhnya pusingan terakhir bagi mana-mana gerakan penentangan Arab yang mempunyai ciri-ciri sosialis ialah kewujudan bersama Arab yang aman bersama Negara sosialis Israel.”


Callaghan – bekas PM Britain menggambarkan ketakutannya terhadap aqidah Islam yang berleluasa di Britain dimana radio Britain telah mengadakan wawancara pada tahun sebelumnya bersama bekas PM Britain tersebut. Juru hebah bertanya beliau tentang topic-topik penting yang akan dibincangkan di konvensyen empat penjuru Guidelope. Jawabnya: “ di antara topik-topik tersebut adalah tentang Iran…” sambil menyambung katanya kepada juru hebah tersebut: “ persoalan Iran mempunyai akar umbi yang dalam. Akar umbi itu yang menyebabkan kita membuat kajian tentang keadaan Turki, Pakistan dan Timur Tengah.”

Lalu juru hebah meminta beliau menambahkan penjelasannya. Jawabnya secara ringkas: “ boleh jadi payah untuk kamu memahami apa yang berlegar di kawasan-kawasan ini. Tetapi sebagai seorang pengamal Kristian yang patuh, maka saya katakan kepada kamu: sesungguhnya di sana terdapat aqidah yang memusuhi kita di sini yang dirasakan dan diketahui benar-benar oleh penganut Krsitian tulen. Inilah apa yang akan kami bincangkan dalam konvensyen tersebut”.


Jewish Cronical – majalah Yahudi Britain mengingatkan tentang kebangkitan pemuda-pemuda Islam, lebih-lebih lagi di university-universiti Arab dan Islam. Katanya dalam rencana bertajuk Jihad Pada Jalan Islam: “ pakar-pakar strategi politik Barat akan memperakui kekurangan analisis politik mereka jika mereka membiarkan seruan-seruan yang semakin meningkat yang dihadapi oleh akademi-akademi dan universiti-universiti tempatan di dalam dunia Islam, seperti dibuat semakan terhadap manfaat beragama dan kembali kepada pengajaran Islam yang asas.”


Kimon – orientalis Perancis menulis dalam bukunya Pathologi Islam: “ saya berpendapat bahawa rukun Islam yang lima mestilah dimusnahkan serta menghapuskan yang lainnya dengan kerja-kerja berat, menghancurkan Ka’abah serta meletakkan Muhammad dan jasadnya di Muzium Lyrther.”


Philip Fondasy – menulis dalam bukunya Penjajahan Perancis di Afrika Hitam: “ amat penting bagi Perancis untuk menentang Islam di alam ini serta mewujudkan politik permusuhan terhadapnya, juga berusaha sekurang-kurangnya untuk menghentikan perkembangannya.”


Lawrence Brown – “ pemimpin-pemimpin kita menakut-nakutkan kita dengan pelbagai bangsa. Tetapi selepas eksperimen, kita tidak dapati rasionalnya terhadap ketakutan-ketakutan tersebut. Mereka menakut-nakutkan kita dengan bahaya Yahudi, Jepun dan Bolshevik, tetapi ternyata kepada kita bahawa Yahudi adalah kawan-kawan kita, Komunis Bolshevik adalah konfiderasi kita, manakala Jepun pula, terdapat Negara-negara besar demokrasi yang menguruskan penentangannya. Tetapi kami dapati bahawa bahaya sebenar terhadap kita terdapat dalam Islam, dalam kekuatannya untuk berkembang serta menguasai dan dalam ketahanannya yang menggerunkan.”


Morro Byger menulis dalam bukunya Dunia Arab Masa Kini: “ sesungguhnya ketakutan kita terhadap umat Arab dan perhatian kita terhadap mereka bukanlah lahir daripada kewujudan petrol yang banyak pada mereka. Bahkan kerana sebab Islam. Wajiblah memerangi Islam bagi menghalang kesatuan Arab yang soleh yang boleh membawa kepada kekuatan mereka, kerana kekuatan Arab akan sentiasa beriringan dengan kekuatan Islam, kemuliaannya dan perkembangannya.”


Pemimpin Tertinggi Freemason: “ kita hendaklah menguasi golongan wanita. Apabila kita berjaya menguasai mereka, maka kita sogokkan mereka dengan perkara-perkara yang haram. Kita juga hendaklah memisahkan pasukan tentera mereka daripada agama.”

Pemimpin Tertinggi Imprealis: “ arak dan nyanyian merupakan dua unsur yang mampu menghancurkan ummat Muhammad dengan berkesan berbanding 1000 laras meriam, maka untuk itu tenggelamkanlah mereka ke dalam kancah maksiat dan materialistik.”


Karl Marx – pengasas ideology sosialis ketika ditanya tentang pengganti kepada aqidah ketuhanan, beliau menjawab: “ penggantinya ialah teater (panggung drama dan filem) , maka palingkan mereka yang sibuk dengan amalan kerohanian kearah pementasan drama.”

Miyen – seorang pemimpin di Burma: “ jangan biarkan orang-orang Islam bebas bergerak kerana mereka akan membangunkan kembali kerajaan Arab (kerajaan Islam).”


10 Rancangan Kuffar Hancurkan Islam

1) Lenyapkan sistem pemerintahan Islam.
2) Menghapuskan Al-Qur’an.
3) Hancurkan akhlak Muslim, fikiran , hubungan mereka dengan Allah dan bebaskan mereka mengikut hawa nafsu.
4) Lenyapkan kesatuan kaum Muslimin.
5) Ragukan kaum Muslimin terhadap agamanya.
6) Lemahkan bangsa Arab.
7) Dirikan negara diktator di dunia Islam.
8) Pisahkan kaum Muslimin dari menguasai perindustrian dan biarkan mereka hancur dengan barangan Barat.
9) Singkirkan tokoh-tokoh Islam dan tamatkan Gerakannya.
10) Rosakkan wanita dan kembangkan pergaulan bebas.

Fikirkan…

Sumber  

Saturday, 16 February 2013

Request : Saya nak doodle alif ismail V 2.0

1 Comment so far

klik banner jika berminat...


Assalamualaikum...saya nak request doodle dari Alif Ismail...boleh tak? ^^,

Sebab-sebab saya nak doodles dari Arif Ismail ialah kerana doodlenya nampak real macam dalam tv dan doodlesnya lain dari yang lain...saya dah try buat doodles macam 3D gitu...tapi tak jadi...sebabtu patah harapan dan request jer dari Alif...mata doodles tuw pown besar dan bersinar-sinar...XD

Saya nak mata warna biru macam arthur... :-D tapi nak baju warna merah jambu macam blog saya nie... hihi...harap-harap saya dapat doodles impian saya tuw...

Sekian terima kasih...:-)

Chibi part 2 ^^,

Be the first to comment!
Assalamualaikum...semalam saya dah post chibi pertama yang saya buat kan... kali nie yang kedua pulak... ^^,
Kali nie chibi muslimah pulak...chibi nie agak gemok macam doraemon... :-D

Nie kakak saya warna...
 Nie kakak dengan adik saya warna...


Nie pulak saya yang warna... ^^,
Comel tak? hihi...
Ok itu je saya nak post...assalamualaikum...kalau follower saya dah 200 saya bagi chibi free...

Friday, 15 February 2013

Chibi-chibi... ^^,

Be the first to comment!
Assalamualaikum dan hai semua... ^^ sihat tak? kepada yang masih bersekolah tuw homework dah siap? =,= hari nie saya nak tunjukkan beberapa chibi yang saya buat...first time saya buat chibi menjadi...sebabtu jakon sikit...tapi tak lah secantik pelukis professional punya chibi...btw...nie first time saya buat doodles free hair...nak tengok tak chibi saya?
ini dia....



Janganlah culik chibi2 tuw yer...
Nak art trade tak? saya tak tau sebenarnya macam mane nak art trade...kalau ada doodler yang pro buat art trade bagitau saya ok.... ;-D ok assalamualaikum...

Thursday, 14 February 2013

Hide ask.fm like mine

1 Comment so far

Assalamualaikum dan hai semua...hari nie saya nak buat tutorial untuk sembunyikan ask fm macam saya punya...kalau tak tau tutorial ape yang saya maksudkan sila lihat dibawah nie... ;-)



Tutorial nie bukan saya punya ini tutorial Afiqah...Saya terpaksa re-tutor sebab ramai yang tanya...

For template designer :
www.blogger.com --> layout --> add gadget --> HTML/Javascript

For blogskin :
www.blogger.com --> template --> paste it anywhere you want it to appear


<style type="text/css">
.box {
width: 225px;
padding: 6px;
background:#FFEBF1;
border:1px solid #FFDFE4;
}
.box2 {
padding:3px;
display:block;
height:20px;
width:215px;
font:12px candara;
background:#FFFFFF;
text-align:center;
-moz-transition: all 0.8s ease-in-out;
-o-transition: all 0.8s ease-in-out;
-ms-transition: all 0.8s ease-in-out;
transition: all 0.8s ease-in-out;
overflow:hidden;
}
.box2:hover {height: 200px;
}
h01{
font-family:Cursive;
padding-top:2px;padding-bottom:2px;
font-size:12px;
color:#FFFFFF; font-weight:bold;
text-align:center;
text-transform :uppercase;
background:#FFCEDD;
letter-spacing:2px;
height:16px;
display:block;
-moz-transition: all 0.8s ease-in-out;
-o-transition: all 0.8s ease-in-out;
-ms-transition: all 0.8s ease-in-out;
transition: all 0.8s ease-in-out;
}
</style>

<div class="box"><div class="box2"><h01>THE TITLE</h01>

<div style="font-family:candara;font-size:12px;height:280px; overflow:auto;margin-top:3px;">
ADD TEXT / CODE HERE
</div></div></div>



The Note :
Blue text : Width and height...
Fuchsia  text : Color code HERE
Orange Text : Font family of the title...

UPDATE : ASK.FM DON'T HAVE A WIDGET ANYMORE SO, JUST INSERT ANY TEXT / CODE THAT YOU LIKE TO HIDE..
Preview dan save

Wednesday, 13 February 2013

Background polkadot

5 Comments so far

Assalamualaikum dan hai semua...hari nie saya nak bagi freebies polkadot background yang tak berapa cantik...biasalah own made...disebabkan saya buat sendiri janganlah re-freebies yer...

If you want to copy image url...
Firstly click image --> Right click --> Copy image url / Copy image location...

If you want to save the image...
Click image --> Right click --> Save image as...

you can see how it will look like in your blog here LIVE PREVIEW...











Do comments okay... ^^,

Tuesday, 12 February 2013

Blogskin : Someone like U

14 Comments so far
Short-love-quotes-31_large

My blog skin are free to use...You don’t have to pay anything :-)
But because of this, they come with rules.Please follow the rules as I have put in a lot of effort into creating the best blog skin I can for you guys.

What you can do to this skin...

✔ edit the theme as much as you like
✔ move the credits onto another page within the blog ( make it visible)

What you can't do to this skin...

✘  Remove any credit in the skin
✘  Steal or claim my blog skin as your own
✘  Redistribute my blog skin
✘  Use my skin as a base code for your skin



Features :
✿ Top navigation
✿  Comment box
✿  Music player
✿  Back to top button

Do comments okay... ^^,

Sunday, 10 February 2013

Simple header

Be the first to comment!

Assalamualaikum dan selamat petang... lame tak update blog... ^^, saya ada edit blog saya nie...perasan tak ape yang berubah? kalau tak perasan lepas nie kena selalu datang blog saya... pertama sekali saya nak ucapkan selamat tahun baru cina kepada yang menyambutnya...bestnya cuti seminggu... :-D hihi...

Oklah berhenti merepek...sebenarnya saya ada nak bagi beberapa header yang lebih kurang macam saya pakai sekarang nie...simple...kalau nak komenlah...tapi kalau tak nak komen suka hati kalianlah...

I make this header by myself...so, don't re-contribute or re-freebies...

If you want to copy header url...
Firstly click image --> Right click --> Copy image URL / Copy image location...

If you want to save the header...
Click image --> Right click --> Save image as...

Width : 800px , Height : 250px





CLICK HEADER IMAGE FIRST TO GET THE ACTUAL SIZE
 Sorry kalau simple sangat... Do comment... ^^,

Monday, 4 February 2013

How to make cbox ?

1 Comment so far

Assalamualaikum dan hai semua...^^,
Tadi saya check cbox lepatu ade orang tanya macam mane nak letak chat box...Tuto nie Isya yg tanye...

  1. Firstly, Go Here
  2. Then sign up..insert every info then click create my cbox at the bottom of the page... ( refer below picture )
  3. Don't forget to click on the terms and condition check box...
CLICK FOR BIGGER SIZE
After your cbox has been created you can place it to your bog...

How to get the cbox code ?

Click publish on the top navigation menu ( refer below picture )


Then,scroll to step 3 on the page...
And copy the code provided on the box...


How to place it in blog ?

Template designer...
Layout --> add gadget --> HTML/javascript-> paste the code at HTML/Javascript box...

Blogskin...
Template --> paste the cbox code anywhere you want it to appear... ( on sidebar code )


PREVIEW AND SAVE