Thursday, 28 March 2013

Try to fullfill my dream..

2 Comments so far

Assalamualaikum and selamat malam you allz...^^
Tadi saya ada join segmen Miraa Hussin yang pasal doodle tuw kan...saya ada tulis pasal doodle impian saya pada entri segmen tuw...dan saya pown terpikir apa salahnya kalau saya yang buat sendiri doodle tuw ? :')
Jadi saya pown cubalah menggunakan daya imaginasi dan kreativiti saya sendiri untuk memenuhi impian saya sendiri...

Dengan menggunakan kreativiti dan imaginasi saya yang tak seberapa nie maka terhasillah doodle bawah nie...


Cantik tak? saya lupa nak lukis crown dan rantai dia...tak pela lain kali perbaiki lagi...BTW janganlah amik doodle yang tak seberapa tuw yer...InsyaAllah kalau ada mood saya buat freebies...macam mane cuti sekolah? best tak? jalan-jalan ke mana je? saya duduk rumah je cuti bersama homework yang membukit tuw...satu ape pown tak siap lagi...biasalah pelajar cemerlang kalau nak tunggu mood rajin tuw datang setahun sekali je kot...hihi...

Ok lah wassalam dan semoga berbahagia...^^,

Segmen : Saya nak doodle dari MH !

Be the first to comment!
Tekan banner untuk join...^^,

Assalamualaikum...hari nie ada mood nak join segmen...harap boleh join lagi...semua syarat telah dipenuhi follow blog, like facebook, follow dan mention di twitter...

Saya nak doodle freehair...rambut warna coklat, mata pown warna coklat..saya nak doodle perempuan tengah berdiri macam yang pertama tuw...dan saya nak die pakai baju gaun macam princess..saya nak dia pakai mahkota,rantai... kalau tak ada inspirasi nak buat macam mana boleh tengok sini...rambut tu ubah sikit jadi macam doodles pertama kat banner tuw..

sorry sebab banyak sangat...^^,

Warna baju :  #FFC2D6  dan  #FFD6EB  warna apa-apa pown tak kesah asalkan pink...
Warna mata dan rambut :  #B8704D

Terima kasih sebab buat segmen nie...ok assalamualaikum...

Tuesday, 26 March 2013

Freebies twitter background

2 Comments so far

Assalamualaikum dan hai...sambungan dari entri tadi tutorial ini freebiesnya pulak...kalau nak jangan lupa komen dan tinggalkan link blog anda pada comments...Dan yang paling penting jangan re-freebies! Ok lah malas nak cakap banyak...

If you  want to take the freebies
click image for original size > right click > copy image url / copy image location
If you want to save it choose save image as...
If you dont know how to put the widget Click here...

Type 1 :










Type 2 :










Ok itu sahaja...assalamualaikum...

Twitter with background

2 Comments so far

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua...hari nie saya nak buat tutorial twitter berbackground sebab dah lama tak buat tutorial...tutorial nie dari Lettha dan Karyuum tapi saya ubah sikit code nya..ini contoh widget twitternya...



Ok firstly for template designer >

Dashboard >>Design >>Page Element >>Add Gadget >>HTML/Javascript

For blogskin >

Dashboard >> Template

For blogskin copy and paste the code anywhere you want it to appeared...
For template designer,denim,simple paste the code in the HTML/Javascript box...

<center><div style="background:url(URL BACKGROUND) no-repeat;
width:220px!important"><script src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script>
<script charset="utf-8" src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script>
<script>new TWTR.Widget({version: 2,type: 'profile',rpp: 8,interval: 30000,width: 220,height: 205,theme: {shell: {background: 'transparent',color: 'transparent'},tweets: {background: 'transparent',color: '#333333',links: '#999999'}},features: {scrollbar: true,loop: false,live: false,behavior: 'all'}}).render().setUser('USERNAME TWITTER').start();</script></center>

Note ;
Merah : Change it with your own background for twitter or you can just use mine Click here...
Biru : Width and height...change until it suit your background...
Fuchsia : Your twitter username.. doesn't know what is twitter username? see an example below :
              the bolded text is the username..

https://twitter.com/nurfaezah_97


preview and save...
If the twitter did not appeared maybe it just a temporary problem...Don't private your twitter account or else the tweet will not appear...

Sunday, 24 March 2013

Review blog adik-adikku...

Be the first to comment!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua...sihat tak? sejak kebelakangan ni tak tahu nak update ape kat blog...amboi ayat... :-D

Tujuan saya menulis entri ini adalah untuk mereview blog adik-adik kesayangan saya...namanya Lina dengan Zira..blog mereka berdua saya yang edit sebabtu cantik...Perasan...;-P
Nie blog mereka berdua tekan untuk melawat...jangan lupe follow yer...Blog Lina , Blog Zira..

Mereka cakap jer nak letak ape kat blog saya jadi tukang letaknya...dieorang tak pandai nak edit blog nie...

Blog Lina ( adik pertama )
Sekarang die form 1...die suka warna biru sebabtu blog die warna biru...semua yang ada kat bog adik saya yang lagi sorang mesti dia nak jugak...


Blog Zira ( adik kedua )
Die baru darjah dua...tak pandai nak maen blog nie...blog die saya yang bukak selalu..die suka warna pink dengan ungu sebabtu blog dia warna puple...comelkan blog die? kalah blog orang yang mengeditnya...



Rajin-rajinlah melawat blog mereka yer...jangan lupe folow...saya edit blog adik saya jer saya tak amik permintaan untuk khidmat mengedit blog...harap maklum...kalau nak request header saya boleh buat dalam minggu nie sebab cuti...minggu depan dah tak ada masa dah...kalau nak request bagilah detail yang sepenuhnya taw...ok lah assalamualaikum...nak masak mie hoon nie...

Thursday, 14 March 2013

Header untuk Kak Teha

2 Comments so far

Assalamualaikum...tujuan saya tulis entri nie sebab nak bagi header kat kak Teha...sorry kalau tak cantik.. width,height saya main hentam je sebab die tak bagitahu nak saiz ape..warna tulisan pown saya maen buat je macam saya punya...design pown saya main buat jer...

Cara amik :
Click header -->Right click -->Save image as



Kalau orang lain nak jugak boleh tapi kalau lambat jangan marah yer...lepastu bagi detail lengkap..
width , height ,transparent atau berbackground , nak letak gambar ape , dan apa-apa yang awak nak...

Saya buat free tapi kalau tak lawa jangan marah taw...Kalau cerewet sangat buatlah header sendiri...;-)
Ok...itu je kot... assalamualaikum...