Sunday, 30 June 2013

Customize search box

7 Comments so far

Assalamualaikum and hello everyone...since someone ask me how to add a search box like mine so, I make the tutorial...firstly...

The preview...

For template designer :
www.blogger.com --> layout --> add gadget --> HTML/Javascript

For blogskin :
www.blogger.com --> template

Copy the code below :

<br /><center><form action="/search" id="searchThis" method="get" style="display: inline;">
<input id="searchBox" name="q" style="background: #EBF5FF; border:1px solid #D6EBFF; color:#444444; font-size: 13px; width: 150px;" type="text" value="" onclick="this.value=&#39;&#39;" /><input id="searchButton" style="background: #EBF5FF; border:1px solid #D6EBFF; color:#555555; font-size:12px;" type="submit" value="Find it" /></form></center><br />

For template designer : Paste the code in the HTML/Javascript box...
For blogskin : Paste the code everywhere you want it to appear in your sidebar code...

The notes :
Blue text : Background color
Brown text : Border color
Fuchsia text : Text colour
Orange text : Search text

..........................................................
PREVIEW AND SAVE
Kalau tak faham tanyalah
..........................................................

Saturday, 29 June 2013

Freebies background own made

19 Comments so far


Assalamualaikum and hello semua...^^, lama jugak tak update kan? bukan ape tak der idea nak update ape...ok sekarang saya nak bagi background yang saya buat sendiri kalau nak guna amiklah tapi jangan re-freebies haram! It is illegal to take it without my permission or re-contribute it !


Autumn

 http://3.bp.blogspot.com/-cgqXhuO6dg0/Uc6h6Ap7myI/AAAAAAAABic/Q0ITT1JH6is/s66/auturm.png

Blossom

http://4.bp.blogspot.com/-PkIrhkwaihs/Uc6h6MeeWpI/AAAAAAAABig/3dGNBiv2mtM/s66/blossom.png

Bow

http://3.bp.blogspot.com/-HPjSzfFcM9A/Uc6h6PlIqvI/AAAAAAAABis/6U2GEW0IF5w/s66/bow.png

Butterfly

http://2.bp.blogspot.com/-otr-UnbIFWE/Uc6h7DWmKHI/AAAAAAAABi0/bwjYuKrLhJU/s66/butterfly.png

Dice

http://1.bp.blogspot.com/-lu2-4-jvnKY/Uc6h7cqHXZI/AAAAAAAABi4/aqoMi-HTvKI/s66/dice.png

Umbrella

http://2.bp.blogspot.com/-sCICIwz2cD4/Uc6h8Pl3sCI/AAAAAAAABjI/ZYm_5uUsYM8/s66/rainn.png

Rainbow

http://2.bp.blogspot.com/-ybMANZCcG1g/Uc_2IaeZZUI/AAAAAAAABkI/ZQOCOCR14Oc/s66/soft+rainbow.png

Chocolate

http://3.bp.blogspot.com/-xZy4jZHrPeE/UdAFd1aOUDI/AAAAAAAABkY/wEMpBKvQ2Fw/s66/chocolate.png

Strawberry

http://2.bp.blogspot.com/-SRBMi-YFQGY/UdAK3ZH7zII/AAAAAAAABko/q3W3vE2GfK8/s66/pinky+cream.png

Night

http://4.bp.blogspot.com/-tJ2Q_1wR7DA/VTn1kBRP7WI/AAAAAAAACbE/kgfSf-RCgwE/s1600/Starry%2Bnight.png

Flower

http://3.bp.blogspot.com/-a1VU7Y9NoCE/VTn1kLWJ0HI/AAAAAAAACbA/4WSqXnhna5k/s1600/Flower.png

Will be added when my diligent mood comes...akan ditambah bila mood rajin saya sampai...ok thats all from me thanks you..^^

Do comments before using it...

Sunday, 9 June 2013

Tagging game...

2 Comments so far

Assalamualaikum dan hai semua...^^
Tak sangka akhirnya kena jugak jadik mangsa tag nie...Y,Y nevermind, thanks kepada Alan sebab telah tag saya...Agaknya siapa yang mula-mula cipta tagging game nie yer? Ok straight to the point...

Rules :
1. Post this rules.
2. Write 11 things about yourself
3. Answer the question the tagger set to you
4. Create new question for those you want to tag
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post
6. You are not allowed to tag back.

11 Aboume...

  I lived in johor Bharu...
  I'am 16 years old (2013)
  Suka sangat makan makanan yg tak seimbang seperti aiskrim dan jajan...
  Saya dapat 6A jer PMR... Y,Y
  Saya tak suka Add math...
  Saya minat lagu Demi Lovato...Tapi tak dela minat sangat... :-/
  Saya selalu buang masa...
  Saya seorang yang agak malas...lagi-lagi dalam bab belajar...
  Saya ada seorang kakak dan dua orang adik...
  Saya merupakan anak kedua...
  Saya mula pakai hand phone masa darjah enam...


Question by Azlan...

1. Are you k-poppers?minat siapa?kumpulan apa?
   I'am not a kpoper... :-/

2. Blog Alan okay tak bagi komen sikit....(mesti lebih dari 10 patah perkataan)
   Blog alan cantik sangat...pandai Alan pilih blogskin...haha tak sangka Alan guna skin saya yang tak seberapa tuw... ^^,  header blog Alan pown cantik ada kartun comel...hehe

3. Korang lebih suka Blog atau facebook? Give the reason
   Blog kot...sebab blog boleh edit sampai kawaii...^^

4. Apa subjek kegemaran dekat sekolah??
   Bahasa inggeris dengan agama kot... :3

5. Blog yang korang suka apa?bagi 2 dan sebabnya
   Saya suka banyak blog...Tapi ciri-ciri blog yang saya suka ringan dan kemas...

6. Kalau korang ada kuasa ajaib..kuasa apa korang nak??
   Kuasa menukar daun menjadi duit... ;-D

7. Makanan kegemaran korang? bagi 5
  • Ais krim   
  • Mee Tiaw
  • Ayam masak merah
  • Asam pedas ikan pari
  • Soto

8. Suka Big Bang?korang minat siapa?
   Tak kenal lah ahli kumpulan big bang siapa...

9. Suka tengok runningman?minat siapa?
   Tak minatlah korea-korea nie...tak pernah tengok pown runningman

10. Suka tengok kartun?kalau suka bagi 5
   Suka sangat...masa kecik setiap pagi bangun tengok kartun...
  • Little princess...
  • Kartun disney princess...
  • Spongebob squarepants...
  • Dora the explorer...
  • Upin dan Ipin...


11. Lastly,Katakanlah korang jadi raja untuk satu dunia,korang nak buat apa??
   Saya akan jadikan dunia nie menjadi negara Islam dan saya akan membanteras maksiat...


Question by me...

  1. Siapa artis wanita paling cantik di Malaysia...?
  2. Siapa artis lelaki paling hensem di Malaysia...?
  3. Kalau bosan apa kalian buat...?
  4. Dah beli baju raya...?
  5. Blog saya cantik ke buruk...?
  6. Awak dah pernah ada berapa handphone...?
  7. Ada twitter tak ? kalau ada apa username...? eh? hihi...:D
  8. Lagu apa kalian suka nyanyi masa kecik...?
  9. Game apa kalian suka main...?
  10. Suka makan ais krim tak...?
  11. Umur mak awak berapa tahun...? haha...dah tak de idea...:D


Mangsa-mangsa tag...

Saya pilih random daripada dashboard...maaf jika awak tak suka ditag...

Satu , dua , tiga , empat , lima , enam , dan sesiapa yang nak jawab amatlah dialu-alukan ...tak tahu nak tag saper lagi...haha... :-D

Kalau nak jawab-jawablah kalau tak nak pown tak per... :-)
Ok bye...assalamualaikum dan selamat kembali ke sekolah... x , x