Sunday, 13 October 2013

Updated version

Be the first to comment!

Assalanualaikum dan hai semua...sekarang nie saya dalam proses mengupdate entry-entry lama menjadi version baru yang lebih baik...

Antara entri yang saya dah update ialah :



Saya update tutorial nie sebab saya baru perasan rupanya code yang saya bagi sebelum nie salah...nasib baik ada yang bagi tahu kat comment...



Tutorial nie pulak saya update sebab style yang lama tuw macam tak kreatif dan kurang menarik...Penat saya godeh-godeh code nie...jadi, kalau guna creditlah yer...^^  dan yang paling penting HARAM copy tutorial nie dan post di blog anda...gunalah kreativiti sendiri untuk buat tutorial...



Tutorial nie pown saya update sebab saya rasa style yang lama tuw macam tak kreatif dan kurang menarik...tutorial nie pown kalau nak guna credit taw...HARAM copy tutorial nie dan post di blog anda...

Sekarang nie pown saya tengah update tutorial-tutorial lama jadi lebih mudah difahami...Kalau nak tanya apa-apa tentang blog, nak request tutorial atau freebies ker boleh dibuat disini...

Sekarang nie saya tengah dalam fasa peperiksaan akhir tahun...jadi kalau nak request header ker cursor ker buatlah sekarang sementara saya tengah cuti nie...

Tau tak nak letak credit macam mane? kalau tak tau meh saya ajar...

Ways to put credit :
Add below code into your sidebar section for blogskin and sidebar widget for template designer...

<center>Some help : <a href="http://kawaiilady.blogspot.com/">Kawaii Lady ❤</a>
| <a href="CREDIT LINK">NAME ❤</a> | <a href="CREDIT LINK">NAME ❤</a></center></center>

Red text : The URL of the site that you want to put in the credit...
Blue text : The name of the credited site...

Dah tau kan cara nak letak credit ? Jadi jangan lupa untuk kredit kepada blog saya jika anda menggunakan tutorial atau freebies dari blog ini...Okay assalamualaikum semua...jumpa lagi di  entry seterusnya...

Tuesday, 8 October 2013

4 blockquote style 2

10 Comments so far

Assalamualaikum and hi people..tadi masa tengah ubah style blockquote saya, muncullah beberapa style blockquote yang baru...
If you don't know what is blockquote...This is the blockquote...A cute box in a post to insert quote or code...Let's customize your blockquote style...
But, firstly you should know how to use blockquote...so let me teach you... :-)

Dashboard --> Make a new post

Highlight the text that you want to put in the blockquote


Then, click on the punctuation mark like below...
Only click once to avoid doubled blockquote...


How to customized blockquote style? follow below instuction...

1.   Search your bockquote code...
      .post blockquote {   or  blockquote { or anything relate to blockquote
2.   Then, delete the old blockquote code and replace with the new code that I have give
3.   If there is no bockquote code in your template, just add the code that I give before / above
      </style>  for blogskin  and   ]]></b:skin> for template designer