Tuesday, 28 April 2015

Draw doodle Eye using Paint Tool Sai

9 Comments so far

Assalamualaikum...Hi ! How are you doing today? Okay, this is a post of a tutorial on how to draw doodle / chibi eye using Paint Tool Sai Software..I decided to make this tutor because in my opinion drawing doodle eye is the hardest step in drawing doodle..

First of all, you should own Paint Tool Sai application. Here where you can download it.
Download Here 

  • 1. Firstly, open your Paint Tool Sai application.
  • 2. Click File --> Open --> Open doodle that you want to add eye
  • 3. Make a new layer for eye
  • 4. You can re-name the layer by clicking twice on the layer name.
  • 5. Choose Marker with a big size and choose color of the eye.( I choose dark brown )
  • 6. Draw two big dotted on the doodle face.

  • 7. Make a new layer
  • 8. Move the layer below previous layer
  • 9. Draw white circle around the dark chocolate eye

  • 10. Now, we gonna draw the eye line
  • 11. Make new vector layer ( Refer below picture )
  • 12. Choose curve tool
  • 13. Choose size

  • 14. Draw line around the eye like below image
  • 15. Use pressure tool to thinning every corner of the line (Just click on some point of the line then move the cursor to the right or left to increase or decrease the size)
  • 16. You can also add eyelashes to the doodle (I don't add it because I drew boy chi bi)


  • 17. Next, make new layer --> Choose lighter brown color --> Use brush tool ( Min size 50%, Density 50% ) --> Draw curve like below


  • 18. Now, let's draw lens on the eye. Make new layer --> Choose more lighter brown --> Use AirBrush tool ( Min size 1% , Density 40% ) --> Draw circle above the curve.


  • 19. Make new layer --> Choose white color --> Use Marker Tool --> Draw 3 dotted on the eyes with different size.

  • 20. Finally, we had done drawing the eyes... File --> Save as.. to save your doodle..

Okay, that's it for today's tutorial... If you have any inquires or tutorial request on doodle drawing just comment on this post.. See you later.. (^^,)

Sunday, 26 April 2015

Freebies : Kawaii Lady

7 Comments so far


Assalamualaikum, Hello world ;) Okay, on my previous post I had stated that I will post doodle as a freebies for you guys... So, this is the first collection that I would like to give.

This is a doodle of the anime character for this blog. Named Kawaii Lady. I make this doodle specially for my blog reader and follower as a thank you gift for all of you.. ^,^

Before taking this doodle, make sure you follow and obeyed a few rule below first :

  1. Make sure you already follow my blog, follow my blog first if you haven't.
  2. Don't re-draw my doodle and claim it as yours.
  3. Don't re-freebies my doodles.
  4. Use it for personal only, not for commission purpose.

How to get the image URL?
For chrome : Click picture for bigger size > Right click >  Choose (copy image URL)
For mozilla : Click picture for bigger size > Right click >  Choose (copy image location)

How to save the image?
Click picture for bigger size > Right click >  Save image as...







Actually, I only change the colour of the clothes only XD Sorry for that...I hope you love it although the eyes are not-quiet-successfully-drawn..Bye-bye see you later ( waving hand )

Chit Chat Time ;-)

4 Comments so far

Assalamualaikum, selamat sejahtera, Hello, Annyeonghesayo, Konichiwa, Bonjour, Holla peeps !!!
I'm back ( finally) ada sesiapa yang rindu saya tak kat sini ? (^.^,) Okay, tak ada.. u,u

Saya masih dalam fasa holiday paanjannng sekarang ni ( cuti after SPM 2014 ) dah dekat 6 bulan kot cuti dari 25 November 2014..Tak kerja ke? Hurm..Takpon malas. Bukan malas kerja tapi malas nak cari kerjalah.. =,='

Best ke cuti? Tak best pon sebab duduk rumah jer ( No vacation or function at all ) bosan pon ada..
Kau ni time sekolah dulu kata sekolah bosan, tak sabar nak habis sekolah...Sekarang dah duduk rumah pon kau rasa lifeless.. \o/ Biasalah...manusia memang macam ni bila ada tak suka bila tak ada rindu...kan?

So,bila aku nak sambung belajar? InsyaAllah kalau tiada aral melintang bulan 5 nanti aku sambung belajar...
Belajar kat mana? Hurm, tak tahu lagi sebenarnya Ha! aku nak cakap yang aku dapat offer matrikulasi..Alhamdulillah aku dapat tawaran ke Kolej Matrikulasi Negeri 9...Tapi, tak confirm lagi terima atau tak sebab nak tunggu result UPU dulu...

Masa aku tak berblogging aku guna masa aku untuk melukis doodle guna Paint Tool Sai...Banyak yang aku dah belajar tentang lukis doodle ni dari doodler yang pro..

Nak tengok tak hasil tangan ku sendiri?

Ha, Inilah dia ! Teknik warna tu berubah-ubah.. (Klik untuk besarkan)

Aku ada jugak buat freebies doodle nak kasi kat korang...Nantilah aku post yer ^^, banyak sebenarnya awaiting post yang akan dipost lepas ni..Jadi, nantikan lah yer ( coming soon )

Okay, puas dah cakap sorang-sorang ? cukuplah kot sepatah dua kata untuk membuktikan kewujudanku di laman blog ini..Chaw dulu.. Babai... (Lambai tangan)