Friday, 23 November 2012

Cute mp3 player


Assalamualaikum dan hai semua... tadi ada orang tanya macam mana nak letak lagu dalam blog... ok saya bagi cara yang simple jelah.. mula-mula pergi sini.

Lepastu cari macam gambar ni ( mini ).
Klik gambar untuk besarkan
Lepastu tekan pada generator.


Mp3 tu gantikan dengan url lagu... boleh amik kat SINI
kalau nak Autoplay tukar 0 kepada 1.. Category boleh tukar kepada colors kalau nak cantekkan...pilih laa warna apa-apa... warna ambil kat Sini

Cara nak amik url lagu :
Tekan pada tajuk lagu.. kalau nak search lagu tekan pada search bar mcm bwah nie...



Lepastu akan keluar macam bawah nie..


Scroll ke bawah dan cari macam bawah ni dan copy..

Nie contoh kod nya...Amik part yang saya merahkan...

<strong>Yuna - Penakut </strong><br /><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://s6779.gridserver.com/assets/id/player/player_mp3_
maxi.swf" width="203" height="20"> <param name="wmode" value="transparent"/> <param name="movie" value="http://s6779.gridserver.com/assets/id/player/player_mp3_
maxi.swf" /> <param name="bgcolor" value="#ffffff" /><param name="FlashVars" value="mp3=http://media.irondj.net/mix/file/29287/Yuna_-_Penakut.mp3&showstop=1&showvolume=1&showloading=
always&volumeheight=9&width=203&height=20" /></object> <iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Firondj.net%2Fusers%2F12261%2F
mixes%2F29287&layout=button_count&show_faces=true
&width=70&action=like&font=arial&colorscheme=dark&
height=20" scrolling="no" frameborder="
0" style="border:none; overflow:hidden;
width:70px; height:20px;" allowTransparency="true"></iframe>
<br />  <ahref="http://irondj.net/users/12261/mixes/29287">download
</a>  / <a href="http://click.linksynergy.com/fs-bin/stat?id=l6vzrRhlsiE&offerid=146261&type=3&subid=0&tmpid=
1826&RD_
PARM1=https%253A%252F%252F
itunes.apple.
com%252Fus%252Falbum%252Flullabies%252Fi
d51572236
2%253Fi%253D515722474%2526uo%253
D4%2526partner
Id%253D30" target="itunes_store" title="Buy: Penakut ">iTunes</a> / <a href="http://irondj.net">iron dj</a> 

Lepastu letaklah kat tempat url mp3 tadi...
Akhir sekali pergi balik ke mp3 player generator tadi dan copy html


paste pada mana mana bahagian sidebar pada template...
Kalau template designer pulak add gadget - HTML/javascript dan paste kod tu...

3 comments:

  1. kenapa saya cari lagu, tak jumpa lepas tu dia error. help meeee!! :'(

    ReplyDelete