Monday, 25 November 2013

Affiliates page



Assalamualaikum dan hai semua...harinie saya nak bagi freebies skin untuk letak senarai link dan banner...
skin nie dibuat dalam masa kurang dari 24 jam dan codenya ditaip 99% oleh saya sendiri...

This is how the skin look



Live Preview // The Code

Rules :
My first affiliates skin... hope you'll like it...don't remove the credit ! don't use this skin as a base code! don't copy anything in this skin without proper credit...
Edit this skin as much as you want as long as the credit remains...

How to use this skin?
Firstly make a new affiliates blog...Then, revert the blog into classic template (at the bottom of template page) Then, copy and paste the code of the skin into the template code box...
Lastly,preview and save...

Do comment if u are using this skin

Kepada yang request banner dan saya belum buat lagi sabar yer...paling cepat pown boleh siap tengah malam nie...

30 comments:

  1. Replies
    1. Okay...kalau tak tau mcm mana nak edit bagitau taw... :)

      Delete
  2. akak ,, yang mcm kotak biru yang paling atas blog tu mcm mana nak buang . tak nampak : my friend list : nye .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak ada terdelete code nie ke?
      #navbar-iframe {display: none;
      }
      Sebab kode nie untuk hilangkan benda biru tu...

      Delete
  3. akak say guner yer tapi saya x tau mcm maner nk credit...
    T,T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh...tak letak credit pown tak pela... :-)

      Delete
  4. #navbar-iframe {display: none;
    }

    letak dkat mana kod tu ? simple tmplate ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba awak search code tu kat code skin tu... http://princesscutedoll.blogspot.com/2013/11/affiliates-skin.html
      Letaklah code tu kat tempat asalnya... :)

      Delete
  5. hy, 1st time Esha lawat sini. Langkah masuk je blog awak terus saya tergamam sebab bloq awak tersangat lah cantik!!! Hehe. Saya guna ya skin tu. Tapi saya nak ubah sikit2. Saya tak buang credit pun ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog nie tak dela lawa mana... btw, thanks yer... ;-)

      Delete
  6. thanks kak , yg awk dh edit tu :) tp saya nak tanya yang blog page tu ( kat bhgian pages ) mcm mana nak cri url page nya ? lagi , page tu publish sndiri ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak tak paham sebenarnya...tapi maksud nasha cara nak amik URL page ke? mula2 kena publish lepastu view page lepastu amik URL page tu...Tapi akak x tau boleh ke tambah page untuk blogskin sebab kalau nak tambah page kena tukar jadi template designer dulu...

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. yg mcm akak buat kat nasharina-sardi.blogspot.com tu .. kan akak ada buat post psl about me and so on tu .. lpas tu akak amik url post letak kt kode bskin .. kan kan ? lpas tu dkt bhgian pages tu kan ada segala post psl linky , home , stuff .. soalan saya mcm mana akk buat page untuk about , linky , home dan stuff tu dkt bhgian pages ? faham tak ? h . bnyk sgn prktaan "tu" ny ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa akak tambah page kat blog nasharina-sardi.blogspot.com tuw tak boleh nak view pagenya...Jadi, akak buatlah post pasal about me,link dgn stuff...Page tu tak payah pown takpe...cuba Nasha add page dulu lepastu view kalau boleh amik jela URL page...kalau x bole kena buat entri pasal page lah...faham ? ;)

      Delete
  9. akak , tumpang tanya ,, mcm mana nak selitkan kode komen kalau date header dan newer dan older post nya bersmbung kode ? wktu sya letak kode komen kat ats skin tu jadi teruk . teruk mcm post nya tak teratur . fhm tak ?

    contoh :


    blablabla





    ReplyDelete
    Replies
    1. eh ? contoh dan blablabla tu abaikan :)

      Delete
  10. lau akak tak fhm pergi kat sini

    http://ceritahidupgadis.blogspot.com/2013/11/previous-skin-rosak-arghhhh.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Code tu abaikan jer...awak tambah code komen baru guna cara nie http://kawaiilady.blogspot.com/2013/09/cute-comments-display-blogskin.html
      code older,newer post semua tu dah ada jadi, tak payah tambah lagi...

      Delete
  11. very very kawaii!! :3
    Love and use it!!

    ReplyDelete
  12. Neira izin pakai buat blog ya kak ... Boleh kan? mau bascode juga

    ReplyDelete